Celozrnná žitná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení či přípravu vařených příloh. Mouka se mele ve svijanském Mlýnu Perner už do roku 1420. Vystřídaly se v něm celé generace mlynářů včetně Michala Máchy, bratra básníka Karla Hynka Máchy, nebo slavný šlechtický rod Valdštejnů. Dnes je vůbec nejmodernějším mlýnem v Česku s produkcí více než 150 000 tun mouky za rok. Od roku 2018 vyrábí prémiovou mouku Pernerka.
Vlastnosti produktu
- Složení: Mleté zrno ŽITA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
- Země původu: Česká republika
- Dávkování: Mouku lze použít samostatně nebo v kombinaci s pšeničnou bílou či špaldovou moukou. Pro správné nakynutí těsta je důležité na každé čtyři díly žitné mouky přidat jeden díl světlé špaldové nebo pšeničné mouky. Oblíbené jsou žitné rohlíčky, palačinky, medovník a další recepty.
- zbylé parametry jsou v obchodě.






