Mango Symbiotic Cocofir je kombinací kokosu a manga. V čem je tento nápoj výjimečný a proč si ho dopřávat pravidelně?
Co je Mango Symbiotic Cocofir
Mango Symbiotic Cocofir je fermentovaný nápoj vyrobený z mladého kokosu Nam Hom v bio kvalitě. Dále je obohacen mangem. Složení doplňuje kokosový sirup, směs esenciálních olejů a samozřejmě voda.
Cocofir je ve srovnání s běžnými kefíry nepasterizovaný. Na trh se dodává v raw kvalitě. Stejně tak se jedná o produkt přirozeně bezlepkový. Neobsahuje žádné alergeny. Nenajdete v něm ani žádný podíl živočišných surovin, proto je vhodný též pro vegany.
Cocofir ovšem obsahuje miliardy přátelských bakterií Lactobacillus, Weissella či Bifidobacterium. Z manga i kokosu dále konzumací získáte přirozený podíl vitamínů, minerálů a dalších účinných látek.
Jedná se hlavně o draslík, sodík, hořčík, fosfor a transzeatin.
Jaké má nápoj účinky
Kvašení je proces přeměny organických látek za účasti mikroorganismů. Bakterie tímto způsobem získávají vlastní výživu nejčastěji ze sacharidů, které přeměňují na látky jednodušší. Kefíry obecně lze tedy považovat za nápoje „živé“.
A také mimořádně zdraví prospěšné. Kvašené potraviny dodávají vašim střevům potřebná probiotika a upravují tak imunitu i trávení, které poté dokáže mnohem lépe využívat živiny.
Což zároveň zefektivní i případné snahy o hubnutí.
Jak se má Mango Symbiotic Cocofir konzumovat
Nejvhodnější je pravidelná konzumace Mango Symbiotic Cocofir. Vhodný je tento přípravek také pro těhotné a kojící ženy, případně děti již od 6 měsíců.
Toto obecné doporučení se však týká zcela zdravých jedinců. V případě, že trpíte jakýmikoli potížemi zejména charakteru chronického, konzultujte nejprve svůj zdravotní stav s ošetřujícím lékařem, který adekvátně posoudí, zda je pro vás tento přípravek vhodný.
Konzumovat lze kefíry dle chuti, nicméně nezvyklí konzumenti by měli začít s nižší dávkou kolem 400 ml na den.
Sledujte reakci svého organismu a přidávejte množství postupně.
Cocofir má přirozeně mírně kyselou chuť. Ta je v tomto případě vyvážena nasládlým mangem. Případné změny v chuti nejsou na závadu. Kefír v čase zraje, což znamená, že se stává kyselejší.
Jak působil na mě?
Už samotný čistý kokofír (strašně vtipný název) mi hodně chutnal – viz moje vedlejší recenze. Základ je krásně nakyslý, lehce perlivý a rozhodně aktivní – takže živý.
S tím souvisí jeho přínos pro naše tělo a zároveň i mysl. Přeci jenom osa mozek-střeva je roky prověřená a ověřená teorie – a tedy vlastně i praxe.
Tahle mangová varianta je rozhodně chutnější pro masu, pro lidi, kteří mají strach před něčím novým – je totiž výrazněji sladší a vlastně i decentnější.
Mangově-tropické tóny chuti zklidňují tu původní kokosovou fermentovanost a je tak vstřícnější pro každého. Takže když už doporučuji začínat, tak s touhle verzí, než se dostanete k té čisté puristické.
Klady
- Kombinace kokosu a manga
- Fermentované – přínosné pro trávení
- Kapesní velikost
- Živost – lehce perlí, takže i mínus
Zápory
- Kratší životnost díky živosti
- Rychle ve vás zmizí 🙂