Symbiotic Cocofir WildCoco je alternativou tradičního kefíru. Co je to vlastně kefír a v čem je konkrétně tento produkt lepší? A jaké má účinky?
Obsah článku
Co je kefír
Kefír patří mezi kvašené potraviny. Pochází z Kavkazu a tradičně jej lze vyrábět z kozího, kravského nebo ovčího mléka. Vhodná jsou však i mléka rostlinná.
K těm se přidávají kefírová zrna. Poté nastává proces fermentace, na jehož konci se nachází lehce perlivý nápoj s přirozeně malým množstvím alkoholu. Zásadní však je, že se v něm nachází vysoký podíl zdraví prospěšných látek.
Kefír je kromě vitamínů a minerálů především bohatým zdrojem tzv. probiotik. To jsou živé mikroorganismy nepatologického charakteru, které osidlují naši střevní mikroflóru. Tyto bakterie účinně napomáhají rozkládat konzumovanou potravu a zároveň lépe vstřebávat důležité živiny a enzymy.
Co je Cocofir WildCoco
Cocofir WildCoco je rostlinnou alternativou tradičního kefíru. Vyrábí se fermentací mladého kokosu. Jde o kokos Nam Hom v bio kvalitě.
V Cocofiru jsou dále obsažena již pouze probiotika a voda společně s vodou kokosovou.
Jedná se tedy o čistě přírodní produkt. Vyrábí se drcením a mixováním kokosové dužiny. Poté se tento základ nechá fermentovat a výsledný výrobek se stáčí do lahví. Produkt není pasterizovaný a je produkován v raw kvalitě.
Tento unikátní nápoj proto vyniká obsahem až 150 miliard bakterií. Zároveň v něm naleznete mnoho prospěšných vitamínů a minerálů, především draslík, sodík, hořčík, fosfor a také antioxidační protizánětlivé polyfenoly.
Současně se v něm nachází minimum sacharidů a tuků. Cocofir WildCoco je přirozeně bezlepkový a vzhledem ke svému rostlinnému původu rovněž veganský.
Nenachází se v něm ani laktóza či jiné alergeny.
Jaké účinky má Cocofir WildCoco
Přátelské mikroorganismy obsažené v kysaných produktech jsou nezbytné pro vaše zdravé zažívání. V Cocofir WildCoco jsou konkrétně obsaženy bakteriální kmeny Superhuman.
Ty se do trávicího traktu dostávají společně s vlákninou galaktomanan, která je dokáže účinně ochránit před kyselým prostředím v žaludku. Zajistí tak, že se tyto prospěšné bakterie živé dostanou až do vašich střev, kde mohou působit.
Nerovnováhu bakteriálních kmenů, kdy převáží bakterie škodlivé, poznáte většinou velmi brzy sami. Trpět můžete průjmem, zácpou, ale také ekzémy. Pravidelné doplňování probiotik vám tak může od těchto potíží ulevit.
Jak mi chutnal
Svěže! Tohle není klasický kefír, je krásně kokosový, voňavý a intenzivní ve své kyselosti. Měla jsem více lahviček, tak jsem experimentovala i s jeho teplotou. Rozhodně je lepší řekněme uleželý v pokojové teplotě, ten čistě chlazený je dost ostrý.
Takže klidně ho ráno vyndejte z ledničky, že si na něm večer pochutnáte. A to nejen klidně na něm čistém, dá se použít (ozkoušeno za vás) i do třeba ovocného smoothie. Je to za mě velký objev.
Klady
- CHutná nakyslost
- DObré pro vaše trávení
- Přírodní čistě rostlinný původ
- Vhodný i pro vegany
- Bez laktózy
- Univerzální – samotný i v smoothie, k cereáliím, …
Zápory
- Vyšší cena (ale to mu odpustíte rychle)