Špaldový chléb značky PEMA vyrábí tradiční německý producent celozrnného celozrnného chleba sídlící hned za českými hranicemi na německé straně Smrčin. Tento chléb je výjimečný tím, že se vyrábí z obilnin vykoupených od pěstitelů z okolí na základě dlouhodobých vztahů. Špalda i žito jsou předem namočeny a teprve poté namlety, takže dojde k aktivování zrna. Díky použití aktivovaného obilí, vlastního kvásku, nižší teplotě pečení, a proto i dvojnásobné době pečení (ve srovnání s běžným průmyslovým postupem), je chléb značky PEMA chuťově výborný, lépe stravitelný a vydrží déle čerstvý než obdobné výrobky vyráběné ze šrotu a pečené standardním průmyslovým procesem. Pro opravdu dobrý žitný chléb plný vlákniny, vitamínů a minerálů si chodí zákazníci už od roku 1950 k německé značce PEMA. Žito odebírá od regionálních zemědělců a základ receptury tvoří kromě žita jen voda a sůl. Protože v jednoduchosti je krása a kvalitní pečivo.
Vlastnosti produktu
- Složení: Špalda 48 % (drcená ŠPALDOVÁ ZRNA*, CELOZRNNÁ ŠPALDOVÁ MOUKA* 4 %), přírodní kvásek 27 % (voda, drcená ŽITNÁ ZRNA*, drcená ŠPALDOVÁ ZRNA*), voda, mořská sůl, droždí*, sůl. Může obsahovat stopy PŠENICE a VLČÍHO BOBU. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
- Skladování: Po otevření dobře zabalte, pokud nespotřebujete do 3 dnů, skladujte v ledničce.
- :
- zbylé parametry jsou v obchodě.






