Jste milovníci kvalitní kávy, ale rádi byste vyzkoušeli i něco jiného než starou známou klasiku? A co takhle ochutnat pampeliškovou kávu bez kofeinu od značky Sonnentor, která vás na první přičichnutí zaujme svou jemně nasládlou vůni? Pojďme si ji na následujících řádkách společně představit.
Obsah článku
Několik málo slov na úvod o značce Sonnentor …
Jedná se o první česko-rakouskou značku, která na trh přinesla stoprocentní bio produkty, spadající do odvětví lahodných a jemně kořeněných teplých nápojů. Čaj i káva jsou připravovány z prvotřídních surovin s minimálním využitím strojové techniky.
Za dokonalou chutí stojí mnohaleté zkušenosti pěstitelů a farmářů, kterým není cizí využití kompostovatelných materiálů, za účelem omezit hromadění odpadů a rovněž snížit uhlíkovou stopu.
S ohledem na následnou recyklaci jsou i obaly jednotlivých produktů připraveny roztřídění. Samotná dózička, vyrobená z kartonu a celulózové fólie, patří do směsného odpadu, víčka pak do kontejneru určeného plastovým obalům.
V čem se pampelišková káva liší od té klasické?
Jak už jsme nastínili výše, jedná se o bezkofeinovou kávu, která si ale i přesto zachovává svou hořkost, vzniklou pozvolným pražením. Díky nulovému kofeinu můžete pampeliškovou kávu popíjet i v pozdních hodinách a vzhledem k jejímu nespočtu blahodárných účinků, možná následně i lépe a rychleji usnete.
Na rozdíl od klasické kávy si na pampeliškové nepěstujete závislost a naopak tělu jejím popíjením prospíváte. Pokud vás dlouhodobě trápí záněty střev a dalších částí trávícího traktu, pampelišková káva vám od nich uleví, neboť silice kořenů pampelišek jsou vysoce prospěšné.
Výtažky pampelišek rovněž urychlují vstřebávání sacharidů a dalších látek, převážně v oblasti jater. Vděčný vám bude tím pádem váš celý zažívací systém.
Jak si snadno a rychle připravit pampeliškovou kávu v pohodlí vašeho domova
Díky pampeliškové kávě od značky Sonnentor si chutný nápoj připravíte během několika málo okamžiků. K samotné přípravě budete potřebovat recyklovatelný čajový filtr, menší ohnivzdorný rendlíček a vaše oblíbené rostlinné mléko.
Na jednu dávku kávy vám plně postačí jedna až dvě čajové lžičky sušeného pampeliškového kořene, které nasypete do čajového filtru. Ten vložíte do rendlíčku a zalijete jej 200 ml studené vody.
Vodu přivedete k varu a necháte jí jemně probublávat zhruba 10 minut.
Pak už není nic lepšího než si takto připravenou pampeliškovou kávu vychutnat s několika kapkami rostlinného mléka. Dochutit si jí případně můžete i kardamomem či skořicí. Pokud je vaše tělo oslabené po nedávné viróze, přidejte do hotové pampeliškového kávy několik špetek sušeného fenyklu.
Klady
- jednoduché dávkování
- dá se použít i v moka konvičce
- bez kofeinu
- lehčí pro trávení
Zápory:
- nemusí vám sednout specifická chuť
- menší balení
- poměr cena/objem