Extra panenský olivový olej ze zelených oliv odrůdy Koroneiki, které jsou hned po sklizni omyty a šetrně lisovány. Lisování bezprostředně po sklizni je velmi důležité, čím delší doba uběhne mezi sklizní a lisováním, tím vyšší obsah nežádoucích volných mastných kyselin. Olej je lisován pomalu, aby se zabránilo jeho zahřívání během lisování, a je tudíž vhodný i pro vitariány. Olivový olej obecně vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin a vitaminu E a je základem tradiční středomořské stravy. Tento extra panenský olivový olej doporučujeme používat v pokrmech středomořské kuchyně, do salátů, pomazánek a zálivek a pro dochucení polévek a pokrmů na konci vaření. Můžeme na něm i krátce smažit, ale není to škoda?. Řecká rodina Nikolopoulos pěstuje BIO olivy odrůdy Koroneiki v ideálním klimatu a na vápencové půdě Kalamaty. Z nich pak lisuje extra panenský olivový olej s mimořádně nízkou kyselostí, ovocnou chutí a svěžestí typickou pro středomořskou kuchyni. Díky spojení tradičních postupů a moderní technologie si olej získal prestižní ocenění a dnes se vyváží do více než 30 zemí.
Vlastnosti produktu
- Složení: Olivový olej* extra panenský. Výběrová jakost olivového oleje získaná přímo z oliv pouze mechanickými postupy, z prvního lisování za studena. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
- Skladování: Chraňte před teplem a světlem.
- :
- zbylé parametry jsou v obchodě.






