Wakame je velmi blízká řase Kombu, v některých receptech může Kombu nahradit. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány a vegany. Jak chutná Japonsko? Jako Muso! Společnost, která sídlí přímo v zemi vycházejícího slunce, se specializuje na autentické tradiční japonské potraviny. Kromě perfektní chuti dbá i na perfektní kvalitu, proto jsou všechny její dobroty bez umělých přísad a barviv, bez GMO a glutamátu sodného, většina produktů je pak vegan.
Vlastnosti produktu
- Složení: Mořské řasy Wakame (Undaria pinnatifida)*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
- Země původu: Mimo EU
- Dávkování: Řasy namočte do studené vody po dobu 10-15 minut. Řasy Wakame zvětší svůj objem 10-15x. Slijeme a použijeme například do polévek nebo salátů. Pro změkčení řas je taky možné řasy ponořit nakrátko do vařící vody a poté osušit. Opečené wakame můžete rozdrobit a použít jako koření. Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.
- zbylé parametry jsou v obchodě.






