Směs na přípravu bezlepkového bramborového těsta. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu. Rodinná firma Nominal vznikla na Vysočině v roce 1989 a dnes je lídrem na českém trhu s bezlepkovými produkty. Její vlajkovou lodí jsou cereální kaše, postupem času ale do svého portfolia přidala také bezlepkové mouky, směsi na pečení a vaření nebo za studena lisované oleje. Zkrátka dobroty, díky kterým mohou lidé žít zdravě a dopřát si kvalitní stravu.
Vlastnosti produktu
- Složení: Bramborové vločky 34 %, jáhlová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, rýžová mouka, bramborový škrob, zahušťovadlo: guarová mouka, sůl, kypřící látka (E 450, E 500).
- Země původu: Země neznámá
- Dávkování: 500 g směsi rozřeďte s 500 ml vlažné vody. Řádně promíchejte, nechte vykynout asi 20 minut, opět promíchejte a dejte do formy vymazané a vysypané bezlepkovou moukou. Nechte několik minut kynout a pečte asi 1 hodinu při 180 °C.
- zbylé parametry jsou v obchodě.






