Černá himálajská sůl je zvláštním druhem vulkanické směsi minerálů. Těží se v sopečných oblastech Indie a Pákistánu. Je bohatá na minerály, s vysokým obsahem železa nebo siřičitých složek se specifickou a velmi výraznou siřičitou vůní, která připomíná vajíčka.
Využijete ji nejen v indické kuchyni, ale také jako přísadu do salátů. Její zbarvení závisí především na zdroji, odkud pochází a rovněž způsobu zpracování vytěžené suroviny. Černá sůl může mít odstíny šedé, růžové, ale i béžové. . Sůl obsahuje až 84 prvků, které jsou pro naše zdraví potřebné, včetně hořčíku, vápníku, chloru, fosforu či železa. UPOZORNĚNÍ: V soli se vzácně mohou nacházet nerozpustné kamenné minerály (až do 0,8% hm.).
Vlastnosti
- Gramáž: 1 kg
- Další parametry máme zde.