Špaldové vločky Pšenice špalda je znovuobjevený druh nešlechtěné pšenice, která je bohatá na zdraví prospěšné látky. Špalda je vynikajícím zdrojem hořčíku, vitaminů skupiny B, především niacinu (B3), riboflavinu (B2) a thiaminu (B1).
Instantní špaldové vločky vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Mohou se přidávat do jogurtu, použít je k zahuštění polévek a omáček nebo z nich připravit vydatnou kaši. Nedoporučuje se je zalévat vroucí vodou, obsažené živiny by ztratily svou kvalitu a pokrm by už nebyl tak vydatný.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku
Energetická hodnota |
1530 / 362 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
14,0 |
g |
Sacharidy |
68,0 |
g |
– z toho cukry |
6,5 |
g |
Tuky |
1,5 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny |
0,5 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 300 g
- Další parametry máme zde.