Oblíbená lehce lepkavá rýže v kombinaci s netypickou rýží červenou. Po uvaření zůstává červená rýže lehce tvrdá. Hodí se jako příloha k masovým pokrmům, omáčkám nebo v asijské kuchyni.
Návod na přípravu: Rýži opláchneme a vložíme do hrnce s vodou v poměru 1: 1,5. Přivedeme k varu a bez míchání vaříme na mírném ohni 12 až 15 minut, dokud rýže nezměkne. Rýži odstavíme a necháme 5 minut na vstřebání.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1482 / 350 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
8,0 |
g |
Sacharidy |
78,0 |
g |
– z toho cukry |
0,43 |
g |
Tuky |
0,7 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 5 kg
- Další parametry máme zde.