Pěstuje se tradičně v Itálii v oblasti Lombardie a Piemont. Tento druh rýže se považuje za vůbec nekvalitnější odrůdu, která se v Itálii pěstuje.
Tip na přípravu: Do hrnce přidejte olivový olej a nakrájenou cibulku, poté přidejte rýži a krátce orestujte. Přilijte 2 dcl bílého vína. Krátce povařte a poté přidejte zeleninový vývar tak, aby byla rýže ponořená. Za stálého míchání přiléváme vývar, který se postupně vypařuje. Vaříme cca 20 až 25 minut, dokud rýže není měkká na skus. Můžete dochutit kouskem másla a parmazánem.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1504 / 354 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
6,7 |
g |
Sacharidy |
80,4 |
g |
– z toho cukry |
0,2 |
g |
Tuky |
0,4 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 5 kg
- Další parametry máme zde.