Označení rýže paraboiled znamená vaporizovaná nebo také předpařená. Jedná se o patentovaný technologický postup termické úpravy zrna, který zajišťuje mnohem vyšší využití vitamínů a minerálních látek, a tak je rýže z výživového hlediska daleko hodnotnější. Navíc se nelepí. I po uvaření je poněkud tvrdší a má sypkou konzistenci.
Postup přípravy: Rýži důkladně propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s vodou v poměru 1:1,5 dílu vody. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen, osolte a vařte asi 15 – 20 minut. Voda by se měla postupně vyvařit. Rýži promíchejte a nechte v hrnci ještě asi 5 minut dojít.
Průměrné nutriční hodnoty na 100g
Energetická hodnota |
1549 /370 |
kJ / kcal |
Tuky |
0,6 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny |
0 |
g |
Sacharidy |
82 |
g |
– z toho cukry |
0 |
g |
Bílkoviny |
6,8 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 500 g
- Další parametry máme zde.