ARAX Rýže Arborio, Risotto Gramáž: 500 g


4 200 

ARAX Rýže Arborio, Risotto Gramáž: 500 g od výrobce ARAX máme aktuálně skladem. Pro více informací přejděte do e-shopu:


Rýže risotto – ARBORIO je druh krátkozrnné japonské rýže seté (Oryza sativa), která se pěstuje v Itálii. Pojmenována byla podle města Arborio v údolí řeky Pád, kde se hojně pěstuje.

Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).   

Náš vyzkoušený recept: 

Snadný recept na přípravu lahodné rýže Arborio s anglickou slaninou.

1 l zeleninového vývaru
350 ml bílého vína – nejlépe Rýnský Ryzlink
200 g libové anglické slaniny – nakrájené na kostičky
3 ks pórku – nakrájené na kolečka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 ks nakrájené cibule šalotky
300 g rýže Arborio
100 g nastrouhaného parmazánu
2 špetky soli

Příprava

Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného míchání uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán a slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut dojít.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)

Energetická hodnota

1504 / 354

kJ / kcal

Bílkoviny

6,7

g

Sacharidy                    

80,4

g

– z toho cukry

0,2

g

Tuky                   

0,4

g

– z toho nasycené mastné kyseliny

0,1

g

Sůl

0,02

g

 

Vlastnosti