Pšeničné kroupy, lámané
Lze je upravovat na sladko i slano. Přidávají se jako zavářka do polévek, omáček nebo pomazánek.
Návod na přípravu: Do vařící vody nebo mléka vysypeme kroupy a zamícháme. Na jednu sklenici krup dejte 1,5 sklenici tekutiny. Vaříme 15-20 minut s občasným mícháním. Přikryjte pokličkou. Po změknutí slijeme přebytečnou vodu a necháme cca 5 minut odstát.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota: |
1324/316 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
11,5 |
g |
Sacharidy: |
62,0 |
g |
– z toho cukry: |
2,5 |
g |
Tuky: |
1,3 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,2 |
g |
Sůl: |
0 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 500 g
- Další parametry máme zde.