Ječné kroupy vznikají broušením obalové vrstvy obilného zrna. Po tepelné přípravě jsou lehce stravitelné a mají příjemnou oříškovou chuť. Jejich využití v přípravě jídel je široké.
Kroupy můžete použít do polévky, salátů, pomazánek nebo je můžete zapékat, podávat jako přílohu či z nich udělat knedlík, karbanátky nebo si vyrobit moučníky.
Ječné kroupy obsahují jak sacharidy, tak i bílkoviny, vitaminy B a E, draslík, vápník, železo a selen.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota: |
1480/350 |
kJ / kcal |
Bílkoviny: |
9,2 |
g |
Sacharidy: |
75,8 |
g |
– z toho cukry: |
0,8 |
g |
Tuky: |
1,8 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,47 |
g |
Sůl: |
0,0 |
g |
|
|
|
Vlastnosti
- Gramáž: 5 kg
- Další parametry máme zde.