Hrách obsahuje vlákninu a vitamíny. Po uvaření chutná podobně jako kukuřice, jen ne tak sladce. Je vhodný především do indické kuchyně, do polévek a pro přípravu kaše.
Hrách namočíme na cca 8 hodin. Vodu poté slijeme, hrách propláchneme a vaříme do měkka 1,5 hodiny.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1442 / 340 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
21,0 |
g |
Sacharidy |
61,0 |
g |
– z toho cukry |
5,1 |
g |
Tuky |
1,0 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Vláknina |
1,1 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 500 g
- Další parametry máme zde.