Fazole namočíme na cca 2 hodiny, poté propláchneme a necháme vařit do měkka cca 30 minut.
O příznivých účincích konzumace fazole mungo na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1320 / 315 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
23,9 |
g |
Sacharidy |
43,6 |
g |
– z toho cukry |
2,1 |
g |
Tuky |
1,3 |
g |
– z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,3 |
g |
Sůl |
0,03 |
g |
Vlastnosti
- Gramáž: 5 kg
- Další parametry máme zde.