Akce na bylinné čaje

Semolinové těstoviny drobení, Tarhoňa jemná "Tempestina"

od 28 Kč 5 Kč / 100 g

Zvolte variantu

Ze semolinové mouky a vody se zpracuje tuhé těsto tak, aby se mohlo strouhat na struhadle. Vzniklé vločky se nechají usušit na slunci či v troubě. Tarhoňa se podává jako příloha k maďarskému perkeltu, jako zavářka do polévek nebo se může konzumovat samostatně opečená na sádle s paprikou.

Detailní informace

Gramáž: 500 g
Skladem
28 Kč
Gramáž: 5 kg
Skladem
232 Kč

Detailní popis produktu

Pod pojmem tarhoňa se neskrývá nic jiného než druh těstovinové rýže používané nejvíce na Slovensku a v Maďarsku. Jedná se o drobné nočky vyráběné z nudlového těsta. V české kuchyni se velmi podobá drobení.

Výroba je velmi snadná a nenáročná. Z hrubé mouky a vody se zpracuje tuhé těsto tak, aby se mohl strouhat na struhadle. Vzniklé vločky se nechají usušit na slunci či v troubě. Tarhoňa se podává jako příloha k maďarskému perkeltu, jako zavářka do polévek nebo se může konzumovat samostatně opečená na sádle s paprikou.

V okolí maďarského města se tarhoňa vyrábí válením a následném poléváním vodou. Poté se přeseje přes síto, kousky, které se neprosely, se přes síto nalámou. Pokud jsou kousíčky kulatější a homogennější, je tarhoňa považována za kvalitnější.

Konzumace tarhoni má velké množství forem. Podává se uvařená ve vodě a smíchaná se zakysanou smetanou nebo vajíčkem. Může se jen lehce podusit na sádle či oleji s cibulkou a následně ochutit například mletou paprikou nebo se může osmažit na slanině s cibulí a ke konci se přidají vařené brambory. Z tarhoni se dá připravit i mléčná kaše nebo nevšední příloha.

Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice, voda.

Alergeny: Obsahuje lepek, může obsahovat stopy vajec.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):

Energie

1550 / 365

kJ / kcal

Tuky

1,6

g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0,4

g

Bílkoviny

13

g

Sacharidy

74

g

- z toho cukry

1,8

g

Sůl

0,01

g

     

Doplňkové parametry

Kategorie: Semolinové těstoviny
Záruka: 1 rok

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: